Oran, 3. srpnja 2022. - Osmog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu (25. lipnja - 6. srpnja) strijelac Anton Glasnović osvojio je srebrno odličje u gađanju pokretnih meta (trap). Odličje se moglo naslućivati nakon što je prvog dana kvalifikacija naš strijelac pokazao zavidnu formu te završio na diobi prvog mjesta.

Izlučni dio natjecanja Anton Glasnović je zaključio s najboljim rezultatom (123 pogotka), a najbolji učinak ostvario je i u polufinalu (24 pogotka). Ipak, u finalu je precizniji od njega bio Turčin Oguzhan Tuzun koji je imao 29 pogodaka, dok je Glasnović ostvario 28. Brončano odličje pripalo je reprezentativcu San Marina Gianu Marcu Bertiju.

Naš drugi predstavnik u trapu, Antonov brat Josip Glasnović, olimpijski pobjednik iz Rija 2016. godine, sa 115 pogodaka završio je mediteranske kvalifikacije na diobi 13. mjesta. 

Nakon srebra Mirana Maričića u gađanju zračnom puškom, ovo je druga hrvatska medalja u streljaštvu na Mediteranskim igrama u Alžiru, ukupno 14.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita strijelcu Antonu Glasnoviću na osvojenoj srebrnoj medalji na Mediteranskim igrama u Oranu.