Oran, 3. srpnja 2022. - Hrvatska reprezentativka u jedrenju na dasci Palma Čargo (IQFOIL) osvojila je brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru. U nedjeljnom plovu za medalje bila je osma, što joj je bilo dovoljno da zadrži mjesto na pobjedničkom postolju.

Čargo je natjecanje završila sa 66 (negativnih) bodova, a manje od nje sakupile su samo Francuskinja Helen Noesmoen (46) i Talijanka Marta Maggetti (47).

U nedjelju su održani plovovi za odličja i u klasama ILCA6 (nekadašnji Laser Radial) i ILCA7 (nekadašnji Laser). Hrvatska olimpijka Elena Vorobeva (ILCA6) je u posljednjem jedrenju bila deveta, a s ukupno 56 bodova je završila na osmom mjestu. Prvakinja Mediterana je Francuskinja Marie Barrue (25 bodova), srebro je osvojila Talijanka Chiara Benini Floriani (30), a broncu Turkinja Ecem Guzel (33).

Stipe Gašpić je u posljednjem plovu (ILCA7) osvojio treće mjesto, ali nije mogao prestići u ukupnom redoslijedu brata Bruna, koji je zadnjeg dana natjecanja zauzeo četvrto mjesto. Bruno je sa 77 bodova bio ukupno 11., a Stipe je završio na 12. poziciji (99 bodova).

I prije posljednjeg plova francuski jedriličar Jean Baptiste Bernaz osvojio je zlatno odličje (19 negativnih bodova), Španjolac Joel Rodriguez Perez (35) je zadržao srebro, a Talijan Giovanni Coccoluto (37) broncu.

 Bronca Palme Čargo 15. je medalja hrvatskih sportašica i sportaša na Igrama u Alžiru. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Palmi Čargo osvajanje brončane medalje u jedrenju na dasci na Mediteranskim igrama u Oranu!