Oran, 29. lipnja 2022. - Osmu kolajnu Hrvatskoj na Mediteranskim igrama u Oranu donijela je judašica Ana Viktorija Puljiz. Odličje srebrnog sjaja 20-godišnja Solinjanka zaslužila je u kategoriji do 52 kg, u kojoj je na mediteranskom turniru nastupila i sjajna kosovska judašica Distria Krasniqi, vlasnica olimpijskog zlata iz Tokija u kategoriji do 48 kg. U finalnom dvoboju Kosovarka je slavila "ipponom" nakon dvije minute borbe.

U prva dva nastupa u Oranu Puljiz je svladala Alžirku Faizu Aissahine te Marokanku Soumiyu Iraoui. U finalu je imala peh da joj se nasuprot našla aktualna olimpijska pobjednica, koja je našu reprezentativku svladala i početkom ove godine na finalu Grand Prixa u Portugalu. 

Prilku za osvajanje medalje imao je u borbi za broncu i Robert Klačar (kategorija do 66 kg). Nakon što je u prvom kolu svladao Portugalca Bernarda Fernandesa, u četvrtfinalu je izgubio od Marokanca Abderrahmanea Boushite, pa je natjecanje nastavio u repasažu. Za povratak u borbu za odličje svladao je Cipranina Georgiosa Balarjiashvilija, ali u spomenutoj borbi za broncu nije se uspio domoći pobjedničkog postolja. Srbijanskom predstavniku Strahinji Bunčiću za broncu je bio dovoljan "wazari" na polovici borbe. Robert Klačar završio je nastup u Oranu na petom mjestu.  

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita judašici Ani Viktoriji Puljiz na osvojenoj srebrnoj medalji na Mediteranskim igrama u Oranu!