Oran, 27. lipnja 2022. - Potkraj drugog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu, kojeg možemo nazvati i danom za "berbu odličja", četvrta medalja za Hrvatsku stigla je iz hrvanja. Za ukupno treću hrvatsku broncu pobrinuo se Antonio Kamenjašević u kategoriji do 77 kilograma.

U borbi za brončano odličje Kamenjašević je svladao Talijana Ciru Russa sa 3-1. Drugi naš predstavnik u borbi za broncu, Ivan Lizatović, nije uspio do odličja u kategoriji do 60 kilograma. Bolji od njega bio je Egipćanin Haythem Mahmoud sa 3-0.

Hrvatski odbojkaši nastavili su nastup na MI-ju u pobjedničkom ritmu. U 2. kolu svladali su izabranike Srbije sa 3-0 (25-20, 25-19, 30-28). U vrlo raspoloženom našem sastavu ponovno je odlično funkcionirala nekadašnja kaštelanska veza - Filip Šestan (24 poena) i Petar Đirlić (17 poena), koji su bili i najučinkovitiji igrači pobjedničke momčadi.  

I naši boćarski reprezentativci bili su prilično uspješni - Marino Milićević prošao je u polufinale pojedinačne konkurencije u brzinskom izbijanju (nažalost, Pero Ćubela nije uspio u toj ambiciji), a u poluzavršnici će nastupiti i Ria Vojković te Carrolina Bajrić u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji preciznog izbijanja. 

Naš boksač Damir Plantić poražen je u osmini finala poluteške kategorije (81 kg) od Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada. Sudačkom odlukom bilo je 3-0 za Egipćanina.

U utorak, 28. lipnja, na borilišta će izaći hrvatski sportaši i sportašice u šest sportova - badmintonu, boćanju, boksu, gimnastici, jedrenju i odbojci. U odbojci i gimnastici nastupaju naše uzdanice u obje konkurencije - Hrvatska - Srbija (odbojkašice) i Hrvatska - Tunis (odbojkaši). Nove medalje očekujemo u gimnastičkim finalima po spravama...

 

HOO čestita Antoniju Kamenjaševiću na osvojenoj brončanoj medalji u hrvanju na Mediteranskim igrama u Oranu!