Oran, 27. lipnja 2022. - Još dvije medalje osvojili su hrvatski predstavnici drugog natjecateljskog dana XIX. Mediteranskih igra u Oranu (25. lipnja - 6. srpnja 2022.). Nakon badmintonske bronce, zlato i bronca stižu iz karatea, u režiji braće Kvesić. 

Njaprije je Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg u borbi za brončano odličje vrlo uvjerljivo (8-2) pobijedio Alžirca Falleha Midounea, a potom je Anđelo Kvesić osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg, pobijedivši u finalu domaćeg predstavnika Hocinea Daikhija sa 2-1. Na putu do finala, iz kojeg je izašao sa zlatnim odličjem oko vrata, Anđelo Kvesić je nanizao: Tunižanina Houssema Choiyu (5-3) u osmini finala, u četvrtfinalu Grka Mihaila Tzanosa (4-0) te u polufinalu Rijadu Džuhu (5-0) iz Bosne i Hercegovine.  

Mediteransko zlato drugo je najsjajnije odličje za Anđela Kvesića s velikih natjecanja u ovoj godini, nakon što se prošlog mjeseca okitio naslovom europskog prvaka u turskom Gaziantepu.

Hrvatski olimpijac Ivan Kvesić u prvoj je borbi pobijedio Cipranina Demetrisa Demetriadesa (4-2), u četvrtfinalu je svladao Crnogorca Nikolu Malovića (3-1), no u polufinalu je bolji od Kvesića bio predstavnik Srbije Vladimir Brezančić (4-0). U ženskoj konkurenciji - Lucija Lesjak  je u kategoriji iznad 68 kg poražena već u prvom kolu, a bolja od nje bila je srbijanska reprezentativka Ivana Perović (1-0).

S odličjima braće Kvesić iz karatea Hrvatska trenutačno ima tri medalje (zlato i dvije bronce), a berbu odličja mogli bi nastaviti hrvači, pred kojima su borbe za dvije bronce. 

 

HOO čestita braći Anđelu i Ivanu Kvesiću na osvojenom zlatnom i brončanom odličju u karateu na Mediteranskim igrama u Oranu!