XIX. MI Oran 2022.

Službena web stranica Igara

 

Zagreb, 15. srpnja 2022. - Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je čestitka hrvatskim sportašicama i sportašima te njihovim trenerima i trenericama za ostvareni uspjeh na Mediteranskim igrama u Oranu (25. lipnja - 6. srpnja). Čestitku, koju je hrvatski predsjednik vlastoručno potpisao, prenosimo u cijelosti:

Zagreb, 7. srpnja 2022. - Samo desetak sati nakon službenog zatvaranja Mediteranskih igara (25. lipnja - 6. srpnja) u Oranu, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dočekao je posljednju skupinu naših sportašica i sportaša pristiglih iz Alžira. Predvodile su je srebrne rukometašice, a pridružili su im se, također srebrni - atletičar Martin Marković i strijelac Miran Maričić, te nositelji zlatnog i brončanog odličja iz taekwondoa - Ivan Šapina i Nika Petanjek.

Oran, 6. srpnja 2022. - Posljednjeg dana Mediteranskih igara u Oranu hrvatska ženska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju, nakon što su u finalnom ogledu Španjolke slavile s 29-25 (poluvrijeme 17-13).