Ispis

MERSIN, 27. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatski atletičar Martin Marić osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska na Mediteranskim igrama u Mersinu s rezultatom 61.46 metara.

MERSIN, 27. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatski atletičar Martin Marić osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska na Mediteranskim igrama u Mersinu s rezultatom 61.46 metara.

Marić je osvojio sedmo zlato za Hrvatsku u Mersinu, te ukupno 18. medalju. Do pobjede je stigao u trećem od šest pokušaja ostvarivši isti rezultat kao i Turčin Ercument Olgundeniz, no Marin je imao bolji drugi rezultat. Treći je bio Crnogorac Danijel Furtula s rezultat 61.44. "Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri. Možda je za mnoge bio neočkivan, no ja sam se nadao dobrom rezultatu. No, nisam očekivao zlato. Na OI u Londonu nisam imao sreće, no ovdje se sve vratilo," kazao je Marić koji je na posljednjim MI u Pescari osvojio šesto mjesto, dok je u Almeriji 2005. bio deveti. Na OI u Londonu bio je 17. Marić je prije tri dana stigao iz SAD-a gdje radi i trenira. Na sveučilištu Virginija u Charlottesvilleu trenira bacače i trenira kada stigne.

"Nakon Londona sam se posvetio radu na fakultetu, no očito je u mojim rukama ostalo nešto baruta. Vjerujem kako u ovom ritmu mogu do idućih OI u Rio de Janeiru," dodao je 29- godišnji Marić. Osvrnuo se i na preostale naše atletske predstavnike u Mersinu. "Svo troje mogu do odličja. Ana Šimić u skoku u vis ima odličnu sezonu, Marin Premeru je odlično pripremljen i u bacanju kugle bi mogao ostvariti dobar rezultat, a o Sandri Perković ne treba trošiti previše riječi," kazao je na kraju. Hrvatski sportaši do sada su osvojili 18 medalja na Mediteranskim igrama u Mersinu pri čemu sedam zlata, pet srebra i šest bronci.