Ispis

MERSIN, 29. lipnja 2013. (Hina) - Predzadnjeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama (MI) Mersin 2013. hrvatski sportaši osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

MERSIN, 29. lipnja 2013. - Predzadnjeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama (MI) Mersin 2013. hrvatski sportaši osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Hrvatski predstavnici u badmintonu Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hölbling u konkurenciji parova osvojili su zlatno odličje što je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog badmintona. Pobijedili su turski dvojac Arslan/Oruc sa 2:0 (21:15, 21:9).

Aletičarka Ana Šimić i Turkinja Burcu Ayhan Yuksel došle su do visine od 194 centimetara sa identičnim brojem pokušaja, obje su potom tri puta rušile tu visinu te krenule u "pripetavanje". Natjecanje je prekinuto nakon što niti jedna nije preskočila visine u pripetavanju te su obje osvojile zlato.

Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska s novim rekordom igara 66.21 metara. Već je u prvoj seriji ostvarila rezultat 63.78 i bila bolja od ostalih natjecateljica, a u četvrtoj je bacila 66.21.

Marin Premeru bacio je kuglu u četvrtoj seriji 19.72 metara i time osigurao srebro.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izborila je plasman u finale nakon što je u polufinalu pobijedila Italiju sa 23:21. Finale igraju u nedjelju protiv Egipta koji je pobijedio Tursku 23:20.

Rukometašice su pobijedile Crnu Goru 25:24 i osvojile brončanu medalju.

Karatašica Azra Saleš u kategoriji do 68 kg bila je brončana. U borbi za broncuv pobijedila je Alžirku Zahiru Abdelkader 8:2.

U kategoriji +68 kg Ana Marija Čelan-Bujas izgubila je četvrtfinalni susret od Španjolke Laure Palacio-Gonzalez sa 1:2 i završila natjecanje, budući da je Španjolka u nastavku izgubila od Turkinje Meltem Hocaoglu 0:1.