Ispis

MERSIN, 23. lipnja 2013. (Hina) - Nakon što je Nenad Žugaj osvojio broncu, danas je na Mediteranskim igrama u Mersinu njegov tri minute stariji brat Neven osvojio srebrno odličje u hrvanju grčko-rimskim stilom.

MERSIN, 23. lipnja 2013. (Hina) - Nakon što je Nenad Žugaj osvojio broncu, danas je na Mediteranskim igrama u Mersinu njegov tri minute stariji brat Neven osvojio srebrno odličje u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Neven Žugaj je u finalu kategorije do 74 kilograma izgubio od domaćeg hrvača Emraha Kusa. Bila je to sedma hrvatska medalja u Mersinu, prva srebrna nakon dva zlata i četiri bronce. "Zadovoljan sam i nisam zadovoljan. Trebao sam borbu odraditi daleko bolje, no osvojio sam srebro što je napredak u odnosu na posljednje MI u Pescari kada sam bio treći," kazao je 30-godišnji Žugaj.

Na putu do finala pobijedio je afričkog prvaka Tunižanina Zieda Aya Okrama, zatim u četvrtfinalu Alžirca Abdelkrima Ouakalija, te u polufinalu olimpijskog pobjednika iz Pekinga, te brončanog s OI u Londonu Francuza Steevea Guenota. Nažalost, u finalu sam se 'ukiselio'. Presjeklo me sredinom borbe i ruke i noge su otkazale. Kus je posve zasluženo slavio," dodao je hrvatski časnik i diplomirani kineziolog. Finale je održano uz gotovo nogometno navijanje turskih navijača koji su do vrha ispunili Yenisehir Expo Centar koji prima oko 1.000 gledatelja. "Turčin je imao borbu manje i lakši ždrijeb, tako da je odmorniji stigao do finala, no ne želim se na to vaditi."

Braća Žugaj su osvojila medalje i na mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine. Tada je zlato pripalo Nenadu, a bronca Nevenu. Nadali smo se kako bi ovoga puta mogli biti obrnuto, no Turčin Kus je pokvario planove. "Moram priznati kako sam iznenađen što je Neven izgubio. Morat ćemo hladne glave proanalizirati borbu," kazao je trener hrvatske reprezentacije Davor Jakubek.

Premda su sva tri hrvatska hrvača osvojla medalju na MI - Neven srebro, a njegov brat Nenad i Dominik Etlinger bronce Jakubek je kazao kako nije posve zadovoljan. "Očekivao sam barem jedno zlato, jer sva trojica imaju kapacitet za zlatnu medalju." Jakubek je naglasio kako nisu uspjeli posve odraditi plan priprema jer su 'dečki morali uzimati godišnje odmore i slobodne dane' za završne pripreme i odlazak na mediteranske igre. Za hrvače su MI završile i već noćas putuju za Zagreb.