Ispis

MERSIN, 22. lipnja 2013. (Hina) - Nakon dva dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Turskoj hrvatski jedriličari vode u tri klase. Prvi su Tonči Stipanović i Tina Mihelić te u dvojcima Šime Fantela i Igor Marenić dok su Enia Ninčević i Romana Župan trenutno treće.

MERSIN, 22. lipnja 2013. (Hina) - Nakon dva dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Turskoj hrvatski jedriličari vode u tri klase. Prvi su Tonči Stipanović i Tina Mihelić te u dvojcima Šime Fantela i Igor Marenić dok su Enia Ninčević i Romana Župan trenutno treće. Zbog laganog vjetra drugi dan jedriličarskih natjecanja je kasnio kasnio sat i pol ali to nije smetalo našim posadama da ostvare dobre rezultate što se posebno odnosi na Tončia Stipanovića, koji s dvije pobjede uvjerljivo vodi u Laseru.

"Danas je bio dosta slabiji vjetar od samo pet čvorova. U prvom plovu sam krenuo kao drugi, ali sam u drugoj polovici plova poveo i to vodstvo nisam ispuštao do kraja, dok sam u drugoj regati odlično startao i s dobrim prebacivanjem sa refulima sam na prvoj oznaci bio prvi. Pred kraj stranice niz vjetar sam dobio penal, što me koštalo dva mjesta, ali sam se borio do kraja i ipak pobijedio i taj plov" kazao je Stjepanović, koji će sada morati biti oprezniji jer bi ga svaki daljnji penal mogao udaljiti od vodeće pozicije.

Tina Mihelić danas je imala jednu pobjedu i jedno četvrto mjesto, što joj je bilo dovoljno da preuzme vodstvo u Laser Radialu.
"U zadnjem plovu sam vozila malo na sigurno, da ne dobijem penal, jer suci su danas bilo jako raspoloženi za dijeljenje penala. A u prvom plovu je bila borba cijeli plov, dvije cure su pola plova bile ispred mene, ali uspijela sam ih proći i pobijediti. Zadovoljna sam što sam oba plova i dobro startala. Sad sam na poziciji koju želim zadržati", izjavila je zadovoljna Tina.

Dvojci su danas imali nešto teži dan, ali i dalje su Šime Fantela i Igor Marenić prvi. "Puhalo je nešto slično našem maestraliću. Jedrili smo blizu obale što je dodatno otežalo situaciju. Drugi plov smo odlično jedrili kroz polje i probijali se u floti, dok je prvi nažalost bio skraćen pa nismo uspjeli proći naprijed. Šesto i drugo mjesto danas, ali tako nekako je i konkurencija jedrila, jedan dobar i jedan slabiji ulaz, jedino je turska posada imala dobar dan. Najvažnije je da smo i dalje prvi, ali tek je drugi od šest dana natjecanja i svaki bod puno znači", rekao je Šime Fantela.

U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su današnjim šestim i trećim mjestom u ukupnom poretku na trećoj poziciji. "U prvom plovu smo nažalost u zadnjoj stranici niz vjetar izgubile puno mjesta, bile smo druge, a ušle smo šeste. Na polju ima dosta kurenta i vjetar je na refule tako da se i male greške skupo plaćaju. Lagano je puhalo i nije bilo zastave za pumpanje tako da je flota jako gusta, a samo par dužina dijeli prvo od šestog mjesta" rekla je Enia Ninčević koja se sa Romanom Župan bori za prvo odličje na natjecanjima ove razine.