Mersin, 19. lipnja 2013. - Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je 19. lipnja 2013. prvu pobjedu na XVII. Mediteranskim igrama Mersin 2013. U sportskom kompleksu Macit Ă–zcan pobijedili su rezultatom 8:7 reprezentaciju Španjolske dan prije otvaranja Igara.

Mersin, 19. lipnja 2013. - Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je 19. lipnja 2013. prvu pobjedu na XVII. Mediteranskim igrama Mersin 2013. U sportskom kompleksu Macit Özcan pobijedili su rezultatom 8:7 reprezentaciju Španjolske dan prije otvaranja Igara.

19. lipnja u Mersin je doputovao najveći dio Hrvatske mediteranske delegacije. Boksač Josip Bepo Filipi, hrvači Dominik Etlinger, Nenad i Neven Žugaj, judaši Marijana Mišković i Tomislav Marijanović, plivačica Sanja Jovanović, skijaši na vodi Pavle Sobundžija i Feruccio Mužić, strijelci Snježana Pejčić, Giovanni Cernogoraz, Marija Marović, Bojan Đurković i Saša Špirelja te Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija smjestili su se u Mediteranskom selu u Mersinu, dok su veslačica Marcela Milošević te Hrvatska ženska i muška rukometna reprezentacija smješteni u Mediteranskom selu u Adani, 60-ak kilometara od Mersina, gdje će se održavati i sva njihova natjecanja.

Svečanost otvaranja Mediteranskih igara bit će 20. lipnja na stadionu u Mersinu. Hrvatski sportaši nakon nastupa u vaterpolu nastupit će u petak, 21. lipnja u boksu, jedrenju, plivanju i veslanju. Raspored natjecanja za ženski rukomet bit će poznat 21., a za muški rukomet 22. lipnja.

U Mersinu se 19. lipnja sastala i Opća skupština Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI) na kojoj je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša proglašen počasnim članom MOMI-ja. Članovi skupštine MOMI-ja izjasnili su se za održavanje prvih Mediteranskih igara na pijesku (Mediterranean Beach Games), a prvi grad domaćin 2015. bit će talijanski grad Pescara.