Ispis

ZAGREB, 24. svibnja 2013. (Hina) - Samo sedmorica igrača, koja su prošle godine u Londonu osvojila zlatno olimpijsko odličje, nalaze se na popisu izbornika Ivice Tucka za nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu i Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Barceloni.ZAGREB, 24. svibnja 2013. (Hina) - Samo sedmorica igrača, koja su prošle godine u Londonu osvojila zlatno olimpijsko odličje, nalaze se na popisu izbornika Ivice Tucka za nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu i Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Barceloni.

"Mi smo na početku stvaranja nove reprezentacije, a na žalost pored Burića i Boškovića, koji su zatražili da ove godine budu oslobođeni od reprezentativnih obveza, uskoro na operaciju zbog teške ozljede ramena odlazi i Ivan Buljubašić pa sam na mjestu beka pozvao Ivana Milakovića iz Mladosti", kazao je Tucak obrazlažući listu od 18 pozvanih vaterpolista.

Na Tuckovom popisu su vratari Josip Pavić, Marko Bijač i Duje Jelovina, centri Nikša Dobud, Fran Paškvalin i Ivan Krapić, bekovi Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar i Kristijan Milaković te vanjski igrači Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Petar Muslim, Anđelo Šetka, Duje Živković, Ante Vukičević i Luka Bukić.

Tucak će od pozvanih odabrati 13 igrača koji će od 20. do 30. lipnja nastupiti na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu te od 21. srpnja do 1. kolovoza na Svjetskom prvenstvu u Barceloni.

"Naša je obveza da se na svakom natjecanju borimo za medalju, ali mi stvaramo reprezentaciju koja bi svoju kulminaciju trebala doživjeti na OI Rio 2016., dok je reprezentacija Srbije izmijenila samo vratara, a Italija napravila neke manje izmjene, dok će sve ostale selekcije na SP nastupiti sa znatno pomlađenim sastavima", kazao je Tucak.