Patras, 27. kolovoza 2019. - S Mediteranskih igara na pijesku u grčkom Patrasu (25. - 31. kolovoza) kao na traci stižu hrvatske medalje. U samo dva dana sjajna Dora Bassi postala je vlasnica triju srebrnih odličja u ronjenju i plivanju s perajama. Kao mediteranska doprvakinja na postolju je završila u disciplinama 50 m AP i 200 m SF (surface/površinski), a danas još i na 100 m AP, uz finale na 400 m. Na treće srebro Dore Bassi u utorak se “nadovezao” Filip Strikinac, osvajanjem bronce s novim državnim rekordom na 50 m AP (15.000 sekundi), kao i uz još jedan solidan finalni nastup - na 50 m BF (dvostruke peraje).

 

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku izborila je polufinale. Pobjedom nad Portugalom (2-0), kao prvoplasirana je iz skupine prošla u četvrtfinale, a potom je bila bolja i od Maroka (2-0). Prethodno su naši izabranici sa 2-0 svladali Cipar i Albaniju, uz samo jedan poraz u skupini - od Egipćana (1-2).

Naše uzdanice u obalnom veslanju, Nataša Šustić i Igor Boraska, zauzeli su posljednja mjesta u sprint utrkama samaca.

S tri srebra i broncom Hrvatska je trenutačno sedma na ljestvici osvajačica medalja u konkurenciji 26 država u Patrasu. (hoo/vk)