Europske igre Minsk 2019. 

Druge Europske igre održat će se u Minsku (Bjelorusija) od 21. do 30. lipnja 2019. godine. Više od 4000 sportaša iz 50 država natjecat će se za 200 kompleta medalja u 15 sportova. Natjecanja u devet sportova (atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo) predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Europske igre 2019. imat će ujedno i status Europskog prvenstva u badmintonu, boksu i judu. Hrvatska će na višesportskim Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša i sportašica (30+15) u 12 sportova. 

Službene stranice EI Minsk 2019.

Sastav hrvatske sportske delegacije

EI MINSK 2019. - projekt

 

Minsk, 21. svibnja 2019. - Mjesec dana uoči početka drugih Europskih igara u gradu-domaćinu Minsku predstavljene su medalje koje će se, sukladno rezultatskim postignućima, dodjeljivati sportašicama i sportašima. Medalje su predstavljene u dvorcu Mir točno na dan kada je štafetno nošeni "Plamen mira" stigao u taj dvorac. Plamen proklamira temeljna načela olimpizma: razumijevanje, prijateljstvo, ozračje solidarnosti i globalnog jedinstva, kao i skladan razvoj ljudskog tijela i duše. Oblik medalje je klasični krug u čijoj sredini se pojavljuju sunčeve zrake koje simboliziraju vreli ljetni dan, budući da je kraj lipnja najtoplije razdoblje bjeloruskog ljeta.

Rim, 3. svibnja 2019. - Pedesetak dana uoči 2. izdanja Europskih igara u Minsku (21. - 30. lipnja), baklja mira krenula je iz povijesnog Ara Pacisa u Rimu prema glavnom gradu Bjelorusije. Prije nego li stigne do Minska, baklju mira će na vrh Mont Blanca donijeti članovi Planinarskog saveza Bjelorusije. Potom će, uz pratnju 23 bjeloruska motociklista, proći kroz Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku i Poljsku. U međunarodnoj štafeti od 450 bakljonoša plamen mira prevalit će 7700 kilometara te biti zapaljen 21. lipnja na svečanosti otvaranja EI-ja na stadionu Dinama u Minsku.

Rim, 7. kolovoza 2018. - Iz rimskog sjedišta Europskih olimpijskih odbora (EOO) pozdravljeno je potpisivanje državne uredbe koja će omogućiti stranim posjetiteljima dolazak na 2. europske igre u Minsku (21. - 30. lipnja 2019.), kako bi bez vize mogli ući u Bjelorusiju i boraviti u njoj do 30 dana.