BAKU, 26. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi nije se uspio plasirati u finale Europskih igara u Bakuu u kategoriji do 91 kg nakon što je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Gevorga Manukiana tehničkim nokautom zbog ozljede u prvoj rundi.

Nažalost, posjekotina na kapku koju je zadobio u četvrtfinalnoj borbi protiv Turčina Bahtrama Muzaffera se otvorila i sudac je koncem prve runde prekinuo borbu. Do tog trenutka Ukrajinac je bio nešto bolji i suci su mu dodijelili pobjedu. Filipi je nakon borbe ponovo završio na šivanju, no za utjehu je osvojio brončanu medalju.
"Nažalost, oko nije izdržalo. Doktor je prekinuo meč jer je posjetkotina bila prevelika. Pripremili smo taktiku za meč i vjerujem da bi ga pobijedio. Ukrajinac je udarao jako, ali mislim da sam ga mogao dobiti," kazao je 23-godišnji Filipi koji je na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013. osvojio srebro.
Zanimljivo, Filipi gotovo do posljednjeg trenutka nije bio siguran hoće li uopće putovati u Baku. Uskočio je tek dan prije puta kada je Marko Čalić odustao zbog ozljede bubnjića.
"Nisam uopće znao da ću ići. Zvali su me dva dana prije polaska. Stvarno sam presretan što sam osvojio medalju."

Filip, koji je član zadarske Zlatne rukavice je osvajanjem brončane medalje osigurao i kvotu za nastup na svjetskom prvenstvu u listopadu u Dohi. Međutim, još je upitno hoće li ići na SP. Ukoliko se Marko Čalić na skorašnjem EP u Sofiji plasira među šest i on će izvaditi vizu. Tada bi najvjerojatnije Filipi i Čalić u međusobnoj borbi odlučili tko će u Dohu.
"Sretan sam i zbog vize za SP. No, vidjet ćemo hoću li ići ja. Vjerojatno ćemo se Čalić i ja boriti međusobno. Tko će pobijediti ? Ja, naravno," kazao je sa smiješkom.

Filip je želio zahvaliti hrvatskim sportašima i članovima misije koji su navijali za njega u Bakuu.
"Hvala svim, zaista mi je to mnogo značilo," dodao je mladić s Dugog otoka, točnije iz mjesta Sali.