BAKU, 26. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak poražen je u četvrtfinalu Europskih igara u Bakuu od Španjolca Pabla Abiana 0-2 (12-21, 13-21).

Đurkinjak je tako ostao bez odličja jer je ulazak u polufinale osiguravao broncu. Abian je 43. igrač sa svjetske ljestvice, dok je Đurkinjak na 174. mjestu i ta se razlika osjetila.
"Dao sam sve od sebe, no nije išlo. Znao sam da će biti jako teško. Pokušao sam igrati što preciznije jer znam da on puno trči i sve stiže, ali to nije bilo dovoljno," kazao je Đurkinjak je već šestu sezonu član danskog Vendsyssela, dok u Hrvatskoj nastupa za BK Medvedgrad 1998.

Đurkinjak je u osmini finala priredio iznenađenje pobjedivši drugog nositelja i 48. igrača svijeta Izraelca Mishu Zilbermana .
"Bio sam presretan nakon tog meča. Mislim da mi je ta pobjeda jedan od najvećih uspjeha u karijeri u singlu. No, protiv Španjolca nije išlo."

Đurkinjak je zaključio nastup na Europskim igrama izgubivši u četvrtfinalu singla, te u četvrtfinalu prova zajedno s Zvonimirom Holblingom.
"Ostvario sam odličan rezultat u singlu, no žao mi je zbog parova. Da nismo izgubili prvi meč u skupini mogli smo do medalje," kazao je na kraju.