Ispis

BAKU, 25. lipnja 2015. (Hina) - Hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak probio se u četvrtfinale pojedinačnog turnira na Europskim igrama u Bakuu pobijedivši u osmini finala Izraelca Mishu Zilbermana s 2-1 (13-21, 21-18, 21-11) nakon 58 minuta velike borbe.

Đurkinjak je do pobjede došao preokretom, nakon što je Izraelac za 13 minuta osvojio prvu dionicu dvoboja. No, 27-godišnji Zagrepčanin je u napetom drugom gemu nakon 21 minute borbe izjednačio stanje u meču, a potom u mnogo neizvjesnijoj borbi nego što to konačnih 21-11 pokazuje stigao do velike pobjede protiv 26-godišnjeg Izraelca rođenog u Moskvi, sudionika pojedinačnog turnira na OI u Londonu 2012.

Đurkinjak je tako stigao na korak do osvajanja odličja u pojedinačnoj konkurenciji, s obzirom na to da se u badmintonu brončano odličje dijeli poraženima u polufinalu, a pobjednici se bore za zlato. Priliku za osvajanje odličja Đurkinjak ima i u paru sa Zvonimirom Hoelblingom. Njih će dvojica u poslijepodnevnom dijelu programa u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Ivanova i Sozonova.