Ispis

BAKU, 24. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak plasirao se u osminu finala pojedinačne konkurencije na Europskim igrama u Bakuu, te u četvrtfinale parova zajedno sa sa Zvonimirom Holblingom.

 

Đurkinjak je u susretu posljednjeg kola H skupine pobijedio Portugalca Ricarda Silvu 2-0 (21-10, 21-13) i osvojio drugo mjesto iza Danca Emila Holsta.
Đurkinjak je drugo mjesto u skupini osvojio i u paru s imenjakom Holblingom nakon što su u zadnjem kolu pobijedili Talijane Greca i Madalonija 2-0 (21-8, 21-13).
"Odličan je osjećaj proći dalje u obje konkurencije. Kada sam vidio u kakvoj sam skupini znao sa da će biti teško, no uspio sam. Šteta što smo izgubili prvi meč u paru od Nijemaca jer bi imali nešto lakše suparnike u drugom krugu," kazao je Đurkinjak je već šestu sezonu član danskog Vendsyssela.

Đurkinjak i Holbling su na posljednjim Mediteranskim igrama u Mersinu 2013. ostvarili pobjedu ostvarivši najveći uspjeh hrvatskog badmintona. U Bakuu je konkurencija daleko jača, no dečki su ponovo pokazali kvalitetu izborivši plasman u četvrtfinale.
"U skupini smo imali vrlo dobar nastup. Dobro smo se nosili s Nijemcima premda smo izgubili, no dobili smo druga dva meča i prošli dalje. Konkurencija na Europskim igrama je zaista jaka i teško je očekivati novu medalju, no mi ćemo se maksimalno potruditi," azao je Holbling.

Đurkinjak će u osmini finala igrati protiv Izraelca Zilbermana, a par očekuje težak meč protiv Rusa Ivanova i Sozonova.

Nažalost, djevojke su završile natjecanje u skupinama. Dorotea Sutara je dobila jedan, a izgubila dva meča u skupini osvojivši treću poziciju, dok je par Katarina Galenić i Staša Poznanović završio na začelju skupine s tri poraza.