BAKU, 24. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi pobijedio je u četvrtfinalu kategorije do 91kg na Europskim igrama u Bakuu Turčina Bahtrama Muzaffera 3-0 i plasmanom u polufinale osigurao najmanje brončanu medalju.

 

Filipi je tako osigurao desetu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama.

Bila je to dramatična borba u kojoj je daleko iskusniji Muzaffer pokušao 'prljavim načinom' izboriti pobjedu. Sudionik OI u Pekingu i Londonu je neprestano tražio klinč i držao Filipija plesavši na rubu javne opomene.

"Bio je to stvarno težak meč. Radi se o vrlo nezgodnom i iskusnom boksaču, stalno se hvatao. Neprestano je tražio klinč. Baci dva udarca i odmah se hvata, kako bi ja što manje mogao raditi. Nakon prve runde se činilo kako je u prednosti. Dao sam sve od sebe, pogotovo u trećoj rundi," kazao je dečko s Dugog otoka, točnije iz Salija.

Izbornik Marijo Šivolija-Jelica nije bio zadovoljan kako je Bepo otvorio meč. No u druge dvije runde bio je pravi.
"Bilo je dramatično i teško. Bepo nije otvorio prvu rundu kako smo se dogovorili s lijevim krošeom. Stalno je išao desno, silio je. Možda je nervoza učinila svoje. Drugu i treću rundu je radio kako treba iako je teško boksati protiv Turčina koji je dosta prljav i nezgodan. Trebao je dobiti javnu opomenu zbog stalnog držanja. Na kraju je sve bilo odlično, medalja je tu," kazao je Šivolija-Jelica.

Oba boksača su nakon meča završila na šivanju. Turčin zbog pucanja arkade, a Filipi zbog posjekotine na kapku. Liječnici su ga šivali barem pola sata.
"Doktori su lijepo sanirali ozlijedu, vjerujem kako će do polufinala biti sve OK. Rekao je doktor da će šavovi izdržati," dodao je Filipi koji će finale loviti protiv Ukrajinca Gevorga Manukiana.
"Sada imam dva dana odmora, a u petak je borba za finale protiv jakog Ukrajinca."
Filipi je prije dvije godine na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013. osvojio srebro. Sada ima osiguranu broncu.
"U kući je to već peta medalja, brat Toni, koji je također boksač ima tri, a ja dvije. Nadam se da ću ga stići," dodao je sa smiješkom.