BAKU, 22. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Hrvatski streličar Matija Mihalić nije uspio prirediti još jedno iznenađenje na Europskim igrama u Bakuu, ispao je u 16-ini finala od olimpijskog pobjednika iz Pekinga Ukrajinca Viktora Rubana 1-7.

Nakon što je u prvoj rundi natjecanja izbacio bivšeg europskog prvaka Izraelca Guya Matzkina (6-2), 19-godišnji Mihalić nije mogao protiv 15 godina starijeg i daleko iskusnijeg Ukrajinca. Ruban je u Bakuu već osvojio zlato u ekipnom dijelu natjecanja, a jedan je od najvećih favorita i za medalju u pojedinačnoj konkurenciji.
"Nije bilo realno pobijediti i Rubana. Ipak je on iskusniji i još uvijek bolji. Imao sam malo problema i s tremom. Međutim, zadovoljan sam. Ovo mi je bila velika škola," kazao je Mihalić, svjetski juniorski prvak u olimpijskom luku.

Problem je predstavljao i jak vjetar što je iskusniji Ukrajinac znao iskoristiti.
"Bilo je užasno vjetrovito, bili su zaista teški uvjeti," dodao je 19-godišnjak iz Zaboka.

Nakon povratka u domovinu streličaru SK Oroslavlja slijedi odlazak na Grand Prix u Bukurešt, a potom i svjetsko prvenstvo u Kopenhagenu koncem srpnja. Na SP-u će loviti mjesto među 18 najboljih koji odlaze na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.
"Neće biti lako. Prvih 18 mjesta vodi u Rio i bilo bi super kada bi uspio," poručio je na kraju.