BAKU, 20. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek osvojila je peto mjesto u finalu preskoka na Europskim igrama u Bakuu.

 

Nakon što je iznenadila u kvalifikacijama izborivši kao šesta plasman u finale, 16-godišnja Splićanka se probila stepenicu više okonačvši nastup na odličnom petom mjestom s ocjenom 13.949.
"Super sam zadovoljna. Mislila sam da ću u finalu biti posljednja, šesta," kazala je mlada Splićanka, dodavši: "Nisam se niti nadala ulasku u finale, a kamoli petom mjestu. Nakon ozljede sam tek počela vježbati preskok."

Đerek je članica splitskog Marjana, a u Baku je doputovala u pratnji trenera Miroslav Končarević, dok je glavna trenerica Magda Milošević ostala u Splitu.
"Svakog dana smo se čule i razgovarale. Puno mi je pomogla. Ona je od prvog dana vjerovala u mene. Kada sam krenula na put rekla mi je da vjeruje u moj uspjeh," rekla je Ana, dodavši sa smiješkom. "Tjedan dana prije puta smo se svađale na treningu. Ona bi stavila debelu strunjaču, ja bio htjela tanku. Ali je vjerovala u mene i sve je ispalo super."

Zlato je osvojila najbolja iz kvalifikacija Švicarka Giulia Steingruber (14,999) ispred Ruskinje Sede Tuthaljan (14,683) i Nizozemke Lise Top (14,016).
"Razlike između prve tri djevojke su toliko male, stvarno su odlučivale nijanse," dodala je.

Krajem osmog mjeseca Ani slijede testiranja za svjetsko prvenstvo koje je u listopadu.
"Moram se stvarno dobro pripremiti. Jer su to prve i jedine kvalifikacije za olimpijske igre u Rio de Janeiru. Na tom natjecanju stvarno moram biti maksimalno sprremna," kazala je na kraju.

 

Izjava Ane Đerek