BAKU, 20. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Hrvatski streličar Matija Mihalić plasirao se u 16-inu finala Europskih igara u Bakuu nakon što je u prvoj rundi faze na ispadanje pobijedio bivšeg europskog prvaka Izraelca Guya Matzkina 6-2.

Mihalić (19) je svjetski juniorski prvak u olimpijskom luku i svoj veliki potencijal je potvrdio pobjedom protiv šest godina starijeg i iskusnijeg suparnika.
"Imao sam malu tremu jer do sada nisam nastupao pred toliko gledatelja. Bilo je napeto i neizvjesno, no ipak sam uspio," kazao je 19-godišnjak iz Zaboka.

Član SK Oroslavlja je u kvalifikacijama iza sebe ostavio olimpijskog pobjednika iz Londona Talijana Frangilli Michelea, u prvoj rundi bivšeg europskog prvaka Metzkina, a sada ga očekuje olimpijski pobjednik iz Pekinga 34-godišnji Ukrajinac Viktor Ruban. Ukrajinac je u Bakuu već osvojio zlato u momčadskom naatjecanju.
"Neće biti lako. Ruban je favorit. No, ja ću se maksimalno truditi, pa ćemo vidjeti kako će to završiti," dodao je Matija, dok je njegov otac i trener Nenad dodao: "Ovo je veliki uspjeh s obzirom na težak ždrijeb. Nismo imali baš sreće sa ždrijebom."
Zanimljivo, stariji Mihalić se nikada nije bavio streličarstvom, no nekako se snalaze.
"Dosta radim individualno, a ponekad i potražim savjet iskusnijih trenera," dodao je Matija.

Nastavak eliminacija slijedi u ponedjeljak.