BAKU, 19. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu Snježana Pejčić neće po dobrome pamtiti Europske igre u Bakuu.

U disciplini zračna puška 10m bila je korak do medalje, međutim na koncu je osvojila četvrto mjesto, dok je u disciplini trostav 50m zapela u kvalifikacijama.
"Neću Baku pamtiti po dobrome. Osvojila sam četvrto i deveto mjesto, a to su najgora mjesta u streljaštvu. Ja sam svoju kvotu neželjenih mjesta ispunila," kazala je Pejčić koja je na otvaranju EI nosila hrvatsku medalju.

"Ne znam što se dogodilo. Rezultatski je katastrofa, a meni se tako činilo sve dobro," dodala je.

Nakon dramatičnog raspleta natjecanja u disciplini zračna puška 10m kada ju je jedan metak bacio s druge na četvrtu poziciju bila je razočarana i tužna. No, za drugu disciplinu je bila OK.
"Nakon nekih natjecanja su mi trebali mjeseci da se oporavim. Ponekad samo dan ili dva. Nakon zračne puške bila sam razočarana i nikakva, no za drugu disciplinu sam bila ok," kazala je Pejčić koja je prva hrvatska sportašica koja je izborila nastup na OI u Rio de Janeiru.

Nakon povratka iz Azerbajdžana uzet će tjedan dana odmora, a nakon toga slijede nastupi u Novom Sadu i državno prvenstvo. Krajem srpnja je Europsko prvenstvo u Mariboru nakon čega će za nju završiti sezona.