BAKU, 19. lipnja 2015. (Hina/HOO) - Nakon tri poraza hrvatske odbojkašice upisale su i prvu pobjedu na Europskim igrama u Bakuu nakon što su u dvoboju 4. kola porazile Bugarsku 3-1 (25-23, 25-23, 15-23, 25-23).

 

Ovom pobjedom pomlađena i ozljedama išarana hrvatska reprezentacija je ostala u igri za plasman u četvrtfinale, a za to će u zadnjem kolu u nedjelju trebati pobijediti Njemačku.

"Ponosan sam što smo ostvarile pobjedu protiv jake Bugarske koja je nastupila praktičku u najjačem sastavu. Pokazale smo veliku želju u karakter nakon što smo izgubile prve tri utakmice. Za naše mlađe igračice ovo je velika škola i cure iz susreta u susret igraju bolje i s mnogo više samopouzdanja," kazala je Senna Ušić Jogunica.

Bila je to uvjerljivo najbolja predstava odabranica izbornika Angela Vercesija na turniru u Azerbajdžanu. Raduje što su djevojke dobile tri seta koja su bila potpuno otvorena i u egalu.

U prvom setu Hrvatska je vodila 16-10, no Bugarke su serijom 6-0 izjednačile, a potom i povele 18-17. Vodile su i 21-20, no set je ipak otišao na našu stranu. U završnici drugog seta kod rezultata 23-23, Senna Ušić Jogunica je donijela dva završna poena. U trećem setu Bugarke su vrlo brzo stvorile veliku prednosti 19-11 nakon čega nije bilo povratka. U četvrtom setu Bugarska je vodila 20-16 i 21-17, no naše su djevojke uspjele izjednačiti (21-21), a zatim i osvojiti seti i prvu pobjedu na EI.

U posljednjem susretu u natjecanju po skupinama hrvatske odbojkašice će igrati protiv Njemačke u nedjelju, a za prolaz će im trebati pobjeda.
"Sada ćemo se odmoriti, a nakon toga analizirati igru njemačke reprezentacije," dodala je Senna Ušić Jogunica.