Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC Trophy) 2017. posvećen trendovima jačanja uključenosti u sport "Sport bez granica" dobio je Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije. 

Već 32 godine Međunarodni olimpijski odbor svake godine dodjeljuje Trofej MOO-a, nagradu koja se temelji na aktualnim trendovima jačanja ljudske uključenosti u sport i njegovo širenje preko svih granica.


Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije, osnovan 1997. godine, posebno se ističe u tim trendovima zbog projekata socijalne uključenosti pripadnika različitih manjinskih zajednica, njegujući suživot i mirnu reintegraciju od završetka rata u Hrvatskoj. Ovaj Savez aktivno sudjeluje u svim projektima Hrvatskog olimpijskog odbora i nadležnog Ureda za program sporta na lokalnoj razini, od Olimpijskog festivala dječjih vrtića i projekta Od sportske škole do Olimpijskih igara pa do programa Odaberi sport i Aktivna zajednica. Tijekom višegodišnjih aktivnosti Savez je uključio u rad više od sto udruga i klubova s područja Županije, a u spomenutim programima sudjelovalo je više od 15 000 tisuća djece. Posebno mjesto imaju osobe s invaliditetom koje su uključene u program rekreativnog vježbanja.
Čak 80 posto sportskih borilišta bilo je uništeno tijekom rata i ovaj je Savez značajno pomogao u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture. Nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, Savez športova Vukovarsko-srijemske županije organizirao je skupa s Uredom za lokalni sport HOO-a program pomoći sportskim zajednicama pod nazivom “Prijatelji na djelu”. Pritom nije izostao ni odaziv međunarodne olimpijske obitelji pa su financijsku pomoć u iznosu od 50 000 dolara uplatili Europski olimpijski odbori, a Olimpijska solidarnost MOO-a i dvostruko više (100 000 dolara). Sportske zajednice i Hrvatski olimpijski odbor prikupili su novac te opremu i sportske rekvizite u vrijednosti od 100 000 kuna.

Ustrajno radeći na mobilizaciji članstva, Županijski savez športova Vukovarsko-srijemske županije učinio je da sport postane mjesto solidarnosti, partnerstva i fer odnosa u svakodnevnoj praksi. 

Trofej MOO-a  2107. "Sport bez granica" predstavniku Županijskog saveza športova Vukovarsko-srijemske županije Mariju Meštroviću, uručio je počasni član MOO-a i počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak.