Dobitnik Deni Žmak, tenisač

Dobitnik Trofeja MOO-a 2005. "Sport i fair play" daroviti je šesnaestogodišnji tenisač iz Pule, član Teniskog kluba "Pula 3000" s iskustvom na europskim i svjetskim juniorskim momčadskim natjecanjima kao mlađi član hrvatske teniske reprezentacije. 


Već u kategoriji do 14 godina, Deni Žmak osvojio je drugo mjesto na Copa del Sol - ljetnom momčadskom Europskom prvenstvu, te treće mjesto na Svjetskom kupu. S reprezentacijom Hrvatske do 16 godina osvojio je treće mjesto na Winter Cupu – momčadskom zimskom Europskom prvenstvu. Prvak je Hrvatske za 2005. u kategoriji do 16 godina.  U 2005. godini izborio je nastup na Europskom juniorskom Mastersu do 16 godina i na rang listi u toj kategoriji Europske federacije, zauzeo završno 6. mjesto Kao član hrvatske sportske delegacije sudjelovao je na VIII. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) održanom u Lignanu u Italiji 2005. godine. 


Upravo je nastup na teniskom turniru u Lignanu i fer odnos prema protivničkom igraču (korekcija sudačke odluke na svoju štetu) u meču bio osnova provo za Nagradu Fair-play Europskih olimpijskih odbora 2005., a potom Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora 2005. ”Sport i Fair-play” te Nagrada HOO-a za ”Fair-play” iste godine. Sve tri nagrade visoka su priznanja olimpijske obitelji mladom hrvatskom sportašu za etičan odnos u sportu i sudionicima u sportu.