Dobitnik Slavko Goluža, olimpijac i vrhunski rukometaš 
Slavko Goluza Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora "Sport i promicanje olimpizma" 2007. dobiva za osobite zasluge kao veleposlanik nacionalne i međunarodne olimpijske misije.

Slavko Goluža, olimpijac s dvije zlatne rukometne medalje, OI Atlanta 1996. i OI Atena 2004., pripada generaciji reprezentativaca koja je vrhunskim rezultatima obilježila moderniju hrvatsku športsku povijesti i donijela joj veliki svjetski ugled. Nastupao je 246 puta za hrvatsku reprezentaciju i ostvario ukupno 627 pogodaka. Osim za hrvatsku nacionalnu vrstu igrao je u najjačim europskim rukometnim ligama Njemačke, Francuske i Mađarske.

Slavko Goluža rukometom se počeo baviti 1987. godine u Rukometnom klubu Metković. Od 1990. godine član je RK Zagreb s kojim je ostvario najznačajnije rezultate u povijesti toga kluba. Iz njegove bogate igračke karijere od sportskih rezultata, uz zlatna olimpijska odličja koje je podario hrvatskom i međunarodnom sportu, izdvajamo, u novije vrijeme osvajanje Svjetskog prvenstva 2003., drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2005., te zlatno odličje sa Svjetskog kupa 2006. godine. Nakon iznimno bogate sportske karijere, Slavko Goluža nastavio je trenersku karijeru i od 2006. je trener hrvatske rukometne reprezentacije.

Danas (2007.) dopredsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca, iznimno aktivan član, promicatelj temeljnih vrijednosti olimpijskih ideala, dobrotvor i humanista, Slavko Goluža prednjači u brojnim kategorijama olimpijskog i sportskog dobra.