Posebno priznanje HOO-a

Posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora dodjeljuje se vrsnim pojedincima i kolektivima iz sporta, medija, kulture i drugih područja, a čija djela dokazuju istinsku pripadnost sportskom dobru i olimpijskom pokretu. Prvo Posebno priznanje HOO-a dodijeljeno je 2004. godine, a dobio ga je sportski komentator i urednik Boris Mutić za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti. 

Dobitnici Posebnog priznanja HOO-a 2017. su televizijske emisije Sport nedjeljom i Istinom do gola za medijsku promociju sporta, te daljinska plivačica Dina Levačić iz Splita za sportski pothvat godine.

Dobitnici posebnog priznanja HOO-a 2016. su sportski kroničar i publicist Jurica Gizdić za osobit doprinos hrvatskoj sportskoj publicistici te urednik i novinar Bruno Kovačević za osobit doprinos promicanju sporta dokumentarnim filmom.

Posebno priznanje HOO-a 2015. Sportskim novostima za promicanje sporta i olimpijskih vrijednosti; Sportske novosti jedini su hrvatski dnevni sportski list koji u kontinuitetu već 70 godina bilježi sva relevantna događanja u svjetskom i domaćem sportu.