Marčana, 24. studenoga 2020. - Na mjesnom groblju Krnica (općina Marčana) u krugu najbliže obitelji i bliskih suradnika na posljednje počivalište ispraćen je zaslužni sportski i društveno-politički dužnosnik Anton Peruško, preminuo 22. studenoga u 77. godini života. Kao kapetan duge plovidbe po fakultetskoj naobrazbi, Peruško je, uz glavni posao u pulskoj Lučkoj kapetaniji, najbolje godine života posvetio radu za društveni i sportski napredak zajednice.

Njegovo ime trajno će ostati zapisano u hrvatskoj sportskoj povijesti, ponajviše nogometnoj, a poseban trag ostavio je u Sportskoj zajednici Istarske županije, kojoj je bio i predsjednik. U analima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) ostat će zabilježeno da je Anton Peruško bio dobitnik priznanja MOO-a za volonterski rad i prvi laureat Nagrade Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, u njemu neizmjerno dragoj Istri.

Vijenac HOO-a na njegovu posljednjem ispraćaju položio je pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, u društvu predsjednika Sportske zajednice Istarske županije Mladena Pavićevića i glavnog tajnika Darija Korace te glavnog tajnika Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Darka Ivoševića. 

 

Neka je laka istarska i hrvatska gruda Antonu Perušku, čovjeku koji je ostavio neizbrisiv pečat živeći i radeći na njoj!