Nagrada HOO-a za fair play u 2013. dodijeljena je jedriličarki,  kadekinji Hani Dragojević i stolnotenisaču junioru Vedranu Bakaču. Nagradu im je uručila na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 17. prosinca 2013. godine, dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden.


Fair play gesta Hane Dragojević i Vedrana Bakača; 

Mlada hrvatska jedriličarka splitskog kluba "Labud", devetogodišnja Hana Dragojević na jedriličarskoj regati za kadete Opatija Spring Cup koja se održala 7. travnja 2013. godine, spasila je dječaka Marka Smolića, kadeta JK Val a koji je ostao zarobljen u prevrnutoj jedrilici. Iako je bila u vodećoj poziciji Hana je promijenila smjer, približila se Markovoj jedrilici, skočila u more, ispravila prevrnutu jedrilicu a Marka oslobodila konopaca. Za ovu gestu mlada hrvatska jedriličarka Hana Dragojević dobila je svjetsku nagradu Međunarodnog fair play odbora u kategoriji „Nagrada predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora – MOO mladima za fair play gestu I.“, te priznanje organizatora regate "Opatija Spring Cup" i kluba JK "Val".


Juniorski stolnoteniski reprezentativac, 17-godišnji Vedran Bakač, član STK Split na međunarodnom je prvenstvu Hrvatske "Croatia Open" dodijelio suparniku završni bod u meču kojeg je sudac već priznao njemu i njegovom partneru, zbog rubne lopte koju nitko drugi nije vidio a niti imao primjedbu na donešenu odluku suca. Zbog tog je postupka izgubio plasman u finale ITTF međunarodnog juniorskog turnira, iznimno važnog za daljnji napredak u sportskoj karijeri.