Dobitnik nagrade HOO-a za Fair play 2010. je jedriličarski klub 'LABUD' iz Splita u sastavu: Nikola Bralić i Dominik Perković - sportaši, te Tonči Antunović i Vedran Mandić - treneri.


Ovogodišnja 66. Viška regata, održana 17. listopada 2010. ostat će zapamćena po humanom i nesebičnom činu članova Jedriličarskog kluba 'Labud' iz Splita koji su u dva gumenjaka kao članovi regatnog odbora, spasili crnogorsku posadu i jedrilicu Black Mystery, skipera Saše Kekovića, od nasukavanja na hrid i mogućih posljedica.

Naime, zbog orkanskog vjetra, velikih valova i nevremena koji su znatno otežavali natjecanje, svega 200m od cilja, jedrilici Black Mystery puknuo je 'krmeni štraj' a ona se zajedno s posadom našla na samo pola metra od stijena pod Sustipanom i u ozbiljnoj pogibelji. U iznimno dramatičnoj situaciji, nesebično i trenutačno reagirali su jedriličari i treneri JK Labud iz Splita, Tonči, Vedran, Nikola i Dominik koji su na gumenjacima krenuli u bitku s nevremenom i pomoć crnogorskoj posadi. Zanemarivši okolnosti, hrabro i bez oklijevanja uz jedriličarske vještine, nadnaravnim su naporom, spriječili su da se posadi broda Black ne dogodi ništa ozbiljnije. Nesebično žrtvovanje za svoje sportske kolege, Nikoli, Dominiku, Tončiju i Vedranu ne samo što je donijelo radost zbog sretnog ishoda, već i najveću nagradu HOO-a za fer odnos u sportu 2010.