Izbor najuspješnijih športaša

U znak priznanja za sportski rezultat u međunarodnoj sportskoj konkurenciji i doprinos u afirmaciji hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor jednom godišnje u konkurenciji nomiranih, proglašava najuspješniju sportašicu i sportaša, najuspješniji ženski sastav i mušku momčad ili posadu, najveće nade hrvatskog sporta, najuspješnijeg trenera i najuspješnijeg promicatelja Hrvatske u svijetu.

Opširnije ...

Najuspješnija sportašica i sportaš 2019. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić. Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj kuglačkoj reprezentaciji, a najuspješnije muške ekipe hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji. U kategoriji štafeta, parova i posada laureati su veslači Martin i Valent Sinković. Najuspješniji trener u izboru HOO-a je Nikola Bralić. Za najvećeg sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu izabran je Luka Modrić. 

Najuspješnija sportašica i sportaš 2018. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su atletičarka Sandra Perković i nogometaš Luka Modrić. Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj karate reprezentaciji, a najuspješnije muške ekipe hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. U kategoriji štafeta, parova i posada laureati su veslači Martin i Valent Sinković. Najuspješniji trener u izboru HOO-a je Zlatko Dalić. Za najveće sportske promicatelje Hrvatske u svijetu izabrana je hrvatska nogometna reprezentacija, a Posebno priznanje HOO-a za promicanje sporta pripalo je hrvatskoj teniskoj reprezentaciji za pobjedu u Davis Cupu 2018.

Najuspješnija sportašica i sportaš 2017. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić. Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji, a u kategoriji štafeta, parova i posada laureati su još jednom postali veslači Martin i Valent Sinković. Vrlo jaka konkurencija bila je u izboru najuspješnijih trenera pa su ove godine trojica laureata - Ivica Tucak, Lucijan Krce i Edis Elkasević. Za najveće sportske promicatelje Hrvatske u svijetu izabrani su nogometaši Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren i Mateo Kovačić, tenisač Marin Čilić te košarkaš Dario Šarić. Svi oni promovirali su ljepote svoje Domovine u spotu Hrvatske turističke zajednice, a predviđenu naknadu za taj angažman proslijedili su u humanitarne svrhe.