Zagreb, 12. srpnja 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i ACI (Adriatic Croatia International Club) d. d. iz Rijeke potpisali su sponzorski ugovor, kojim je vodeća nautička kompanija na Mediteranu postala dijelom hrvatske olimpijske obitelji.


Ugovor o sponzorstvu u ime ACI-ja potpisali su predsjednik Uprave Kristijan Pavić te član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju Josip Ostrogović i član Uprave za financije, korporativno pravo i ljudske resurse Ivan Herak. U ime partnera, Hrvatskog olimpijskog odbora, ugovor je potpisao glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač.

Tijekom sastanka u HOO-u, Ostrogović i Herak su istaknuli da je ACI ponosan sponzor i partner sportaša i sportašica s tako vrhunskim postignućima. Dodali su da potpisivanjem ovog ugovora, ACI nastavlja politiku marketinškog povezivanja (kobrendiranja) s vrhunskim hrvatskim sportašima, koji svojim uspjesima značajno pridonose jačanju imidža Republike Hrvatske u svijetu, a time i njezinom uspješnijem pozicioniranju kao poželjne turističke destinacije.

S druge strane, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kazao je da sinergija sporta i turizma uvijek donosi višestruku korist, izrazivši želju da HOO-ovo sponzorstvo s ACI-jem, liderom nautičkog turizma kod nas i na Sredozemlju, bude na obostranu korist partnera. (hoo)