Zagreb, 9. srpnja - Uniline, vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe, naredne tri godine ostaje službena putnička agencija i sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te nastavlja suradnju na razvoju sportskog turizma u našoj zemlji. Produljenje sponzorskog ugovora do 31. prosinca 2024. godine te nastavak suradnje najavljeni su u hotelu Westin na današnjem druženju s olimpijcima prije njihova odlaska u Tokio.

Nastavak suradnje pozdravili su: predsjednik Unilinea Boris Žgomba, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač i direktor razvoja Unilinea Kristian Šustar. Druženju su prisustvovali i hrvatski olimpijci - taekwondašica Kristina Tomić, karatist Ivan Kvesić i veslač Damir Martin.

 

Predsjednik Unilinea Boris Žgomba izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje i pružanja HOO-u svih usluga vezanih uz organizaciju putovanja:

„Izrazito smo ponosni što smo službena putnička agencija i sponzor naših olimpijaca i sportaša. Želimo svima puno sreće na predstojećim Olimpijskim igrama, a u nama će imati najvećeg navijača i pouzdanog partnera. Veseli me i nastavak suradnje na projektu 'Sportska destinacija Hrvatska' koji smo pokrenuli s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskom turističkom zajednicom. Nastavljamo privlačiti sportaše iz cijelog svijeta u našu zemlju kako bi koristili hrvatsku sportsku infrastrukturu za natjecanja, kampove i pripreme. Potencijal Hrvatske kao sjajne destinacije za sportski turizam je neupitan i zahvalan sam HOO-u što je Uniline prepoznao kao predvodnika sportskog turizma u Hrvatskoj te što zajedno razvijamo ovu turističku granu.''

Zahvaljujući čelništvu tvrtke Uniline na potvrđenom interesu za ostankom u hrvatskoj olimpijskoj obitelji, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je što nastavak suradnje znači za hrvatske sportaše:

 

„Hrvatski olimpijci, kao i svi ostali naši sportaši i sportašice, imaju za partnera najuspješniju hrvatsku turističku agenciju i s tom činjenicom smo vrlo zadovoljni. Znamo da su sport i turizam u Hrvatskoj idealna kombinacija, što je nedavno rezultiralo i zajedničkim državnim ministarstvom. S uspjesima naših sportaša, nadamo se već na Olimpijskim igrama u Tokiju, ova će suradnja dobiti na vrijednosti, jer će i tvrtka Uniline kroz te uspjehe dobiti vrhunsku promociju.”

 

Uoči putovanja u Tokio na treći olimpijski nastup, dvostruki srebrni olimpijac Damir Martin ukazao je na važnost ovakve suradnje:

„Mi, sportaši, stalno smo na putu i pritom nam puno znači kada imamo sigurnog i pouzdanog partnera u realizaciji putovanja. Tvrtka Uniline je pravi oslonac u tome.“

 

Projekt Unilinea, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske turističke zajednice, Sportska destinacija Hrvatska, obuhvaća ponudu sportsko-turističkih aranžmana koji se putem postojeće mreže olimpijskih odbora plasiraju primarno na međunarodno tržište. Cilj je uključiti što veći broj destinacija te stvoriti cjelogodišnje programe koji će privlačiti profesionalne i rekreativne sportaše svih uzrasta, kao i veterane. Uniline je nedavno započeo i suradnju s G2 Sport, jednom od vodećih globalnih agencija na području sporta, što će pridonijeti dodatnoj promociji projekta na globalnoj razini. (uniline/hoo)