Ispis

Zagreb, 4. ožujka 2021. - Na prigodnoj konferenciji za medije na platou Doma sportova u Zagrebu predstavljeno je partenrstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) s uglednom tvrtkom za osiguranje i upravljanje imovinom - Allianz Hrvatska, a suradnja je dogovorena na osam godina.

Nastavno na globalno partnerstvo s Međunarodnim paraolimpijskim odborom (MPO) koje traje od 2006. godine, Allianz je od početka 2021. godine postao i globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) te je odlučan u namjeri da podrži sportaše, timove, volontere i navijače koji su dio olimpijskih i paraolimpijskih pokreta i na lokalnoj razini.

- Allianz se već dvije godine priprema za ovo iznimno uzbudljivo partnerstvo i mogućnost da na lokalnoj razini objedini olimpijske i paraolimpijske aktivnosti. Radujemo se što ćemo kao pokrovitelj sportskog ekosustava kroz inspirativne priče poticati građanstvo na kretanje i istovremeno pružiti usluge i brinuti se za sportaše, njihove obitelji i ambicije - izjavio je predsjednik Uprave Allianz Hrvatska Daniel Matić.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pojasnio je značaj ovog partnerstva za nacionalnu olimpijsku udrugu, ali i puno šire:

- Kao globalno uspješna kompanija, Allianz je već pokazao svoju posvećenost sportu, kako na razini Hrvatske, tako i u svijetu. Iznimno nas raduje partnerstvo Allianz Hrvatske i HOO-a koje će biti dodana vrijednost za hrvatski sport u cjelini. Ponosni smo na ovu suradnju i radujemo se budućim projektima na dobrobit sporta, ali i cjelokupne zajednice...

Allianz Hrvatska i HPO svoje su partnerstvu započeli 2011. godine i kroz desetogodišnju suradnju i brojne projekte  adresirali su aktualne društvene probleme, javnosti su približili izazove paraolimpijskih sportaša te su stvorili preduvjete za ravnopravnije i tolerantnije društvo.

- U prošlih deset godina bilježimo pozitivne pomake u sportu osoba s invaliditetom i statusu naših paraolimpijaca, no još nismo stigli do željene i potrebne uključenosti. Prepoznao je to i Allianz, kojem se zahvaljujem na ovoj intenzivnoj i uspješnoj desetogodišnjoj suradnji te se radujem godinama i projektima pred nama - izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i veslački olimpijac Damir Martin te stolnoteniska paraolimpijka Anđela Mužinić koji su izrazili nadu u održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara ovoga ljeta u Tokiju. Govoreći o pripremama za OI, odnosno POI, nisu skrivali optimizam za uspješne nastupe na Igrama.