Bruxelles, Zagreb, 3. ožujka 2021. - Odabirom stručnog povjerenstva (žiri), koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz cijele Europe, potpuno nova Toyota Yaris proglašena je Europskim automobilom godine 2021. Četvrta generacija Yarisa primila je ovu nagradu 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija proglašena Europskim automobilom godine 2000., što je bio premijerno za Toyotu. Isto tako, žiri je razmatrao svaku generaciju Yarisa, pa je ovaj model redovito dospijevao u uži izbor.

Žiri je pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju zbog mirne vožnje, male emisije i pristupačne cijene - što objašnjava zašto preko 80% kupaca Yarisa odabire hibridni pogonski sklop. Yaris je, isto tako, primio pohvale za dizajn, dinamičke performanse i vrhunsku sigurnost.

Povrh toga, žiri Europskog automobila godine posebno je pohvalio Toyotin uspjeh u buđenju strasti za snažnim malim automobilima diljem Europe, predstavljanjem GR Yarisa.

Nagrada Europski automobil godine za 2021. dodijeljena je svega nekoliko dana nakon što je Yaris proglašen najprodavanijim automobilom u Europi, po prvi put, što je jasan znak da se europski kupci slažu sa žirijem Europskog automobila godine.

Izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe Matt Harrison, kratko je komentirao: - Ovo je velika počast za Toyotu i želim zahvaliti žiriju na razmatranju i priznanju. Iskoristio bih ovu priliku te odao priznanje našim razvojnim timovima u Europi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikada i, baš kako je to Akio Toyoda zamislio, već navlači osmijehe na lica naših kupaca. 

Toyota je tri puta primila nagradu za Europski automobil godine. Yaris je pobijedio 2000., Prius je pobrao lovorike 2005., a novi Yaris je ponovno podigao pobjednički pehar 2021. godine. (toyota/hoo)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita svom i globalnom olimpijskom partneru za mobilnost na novom vrijednom priznanju!