Zagreb, 8. veljače 2021. - Hrvatski olimpijci i olimpijke te sportaši i sportašice na drugim  višesportskim natjecanjima i u iduće četiri godine nosit će sportsku opremu renomirane poljske tvrtke 4F. Epilog je to poslovnih pregovora predstavnika Marketinga HOO-a s menadžmentom iznimno popularnog brenda sportske opreme u Europi.

 

- Želimo potvrditi da će nam biti čast nastaviti fantastičnu suradnju za još četiri godine kao službeni pokrovitelj Hrvatskog olimpijskog odbora - stoji u dopisu iz poljske tvrtke.

 

Uz odgođene OI u Tokiju, vrhunac poslovne suradnje u novom četverogodišnjem razdoblju bit će opremanje hrvatskog izaslanstva za ZOI u Pekingu 2022. i OI u Parizu 2024. godine, a novi-stari partner HOO-a obvezao se opremiti hrvatske sportašice i sportaše na još devet manjih višesportskih natjecanja. To su: Mediteranske igre u Oranu 2022., Europske igre u Krakowu 2023., ljetni i zimski EYOF-i 2022. i 2023., Mediteranske igre na pijesku 2023., Svjetske igre na pijesku te Zimske olimpijske igre mladih 2024. godine.

 

Zahvaljujući na poslovnoj suradnji u ovim teškim vremenima i budućem promotivnom angažmanu HOO-a na lokalnom tržištu, predstavnici poljske tvrtke izrazili su očekivanje da će već do kraja ove godine 4F postati službeni dobavljač sportske opreme za više od 50 posto hrvatskih sportskih saveza.

 

Na ovaj način Hrvatski olimpijski odbor ostao je član velike sportske obitelji koja je prepoznatljiva i po znaku 4F na opremi, a u njoj su još olimpijski odbori iz Poljske, Litve, Sjeverne Makedonije, Grčke, Slovačke i Srbije. (hoo/vk)