Zagreb, 29. siječnja 2021. - Ekspertna skupina Prometni stručnjaci, sastavljena od istaknutih pojedinaca u području cestovnog prometa proglasila je hrvatski automobil 2021. godine i najbolje pojedince u sustavu cestovnog prometa. Hrvatski automobil 2021. godine je Toyota Yaris, kojoj je pripala i Nagrada Zlatni kotač.

- Nova Toyota Yaris donosi bitne iskorake u funkcionalnosti, učinkovitosti i sigurnosti u B-segmentu (gradskoj klasi automobila), proizvod je tvrtke s dugogodišnjim ugledom najveće kvalitete i pouzdanosti, a uspješan dizajn djelo je Hrvata Marija Majdandžića. Od svih ovogodišnjih noviteta, Toyota Yaris nudi najviše po kriterijima prilagođenim mogućnostima hrvatskih kupaca - istakao je dr. Željko Marušić, koordinator ekspertne skupine Prometni stručnjaci.

Osim upravo primljenog Zlatnog kotača za auto godine 2021., Toyota Yaris je proglašena najboljim gradskim automobilom za 2021.godinu od strane medija i publike TV Automagazina, a činjenica da je Toyota Yaris u konkurenciji za prestižnu nagradu ''CAR OF THE YEAR '', samo potvrđuje da se radi o izvrsnom automobilu.

Javnost je prepoznala Toyotu Yaris kao jedan od najvažnijih noviteta na hrvatskom tržištu, a tome svakako doprinosi činjenica da je za njegov atraktivan izgled najzaslužniji upravo Hrvat, Mario Majdandžić iz Toyotina europskog studija ED2. Zaslužan je za jedinstveni koncept novog Yarisa, a inspiraciju je pronašao promatrajući čvrstu formu dizajna skulpture bika, koja odaje neiscrpnu snagu u svakom svom pokretu.

Najnovija, četvrta generacija Toyote Yaris uživa vodeći položaj na području tehnologije hibridnih vozila. Yaris nove generacije troši manje goriva, ima manju emisiju štetnih plinova te značajno poboljšanu sposobnost vožnje samo na električni pogon, i to većom brzinom te na veće udaljenosti. 

Zahvaljujući naprednom sustavu sigurnosti Toyota Safety Sense, koji je u Yarisu dio standardne opreme, ovo je najsigurniji gradski automobil na svijetu, osim toga Yaris je prvi Toyotin model opremljen središnjim zračnim jastucima koji sprečavaju međusobni sudar vozača i suvozača prilikom bočnog sudara.

Uz veliko priznanje Toyoti Yaris za Automobil godine, ekspertna skupina na čelu s dr. Marušićem dodijelila je posebno priznanje za PR godine. ''Zlatna plaketa za odnose s javnošću 2020.'' pripala je voditeljici odnosa s javnošću tvrtke Toyota Hrvatska d.o.o. Ivani Bučanac Jeleković. Ovo priznanje od posebnog je značaja jer je uručeno u godini u kojoj Ivana Bučanac Jeleković obilježava 20 godina rada u tvrtki Toyota Hrvatska d.o.o. (toyota.hr/hoo)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita svom partneru i partneru hrvatskih olimpijaca za mobilnost na Nagradi Zlatni kotač za hrvatski automobil godine, kao i gospođi Ivani Bučanac Jeleković na zasluženom priznanju u području odnosa s javnošću!