Zagreb, 9. prosinca 2020. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestitao je svom partneru Erste banci naslov najbolje banke u Hrvatskoj, ostvaren kroz tradicionalnu dodjelu Zlatne kune u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se od 1993. godine za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini.

Zlatna kuna dodijeljena je u osam kategorija: za mala, srednja i velika trgovačka društva, najuspješnijoj banci i osiguravajućem društvu, najboljem post startupu te za inovaciju i životno djelo. Uz uspješno poslovanje, Erste banka je nagrađena i za svoje iznimno kvalitetne digitalne aplikacije.

Dobitnicima ovogodišnje Zlatne kune videovezom je čestitao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, uz poruku da će Vlada nastaviti s politikom gospodarskoga oporavka i podrške tvrtkama koje su dale snažan doprinos hrvatskom gospodarstvu. 

 

U čestitci Hrvatskog olimpijskog odbora stoji:

Erste banka je uvijek bila uz sport - sportaše i olimpijce, te ih posebnim uvjetima prati na njihovom privatnom i sportskom planu. Zahvaljujemo na tome našem partneru i čestitamo na nagradi Zlatna kuna za najbolju hrvatsku banku!