Zagreb, 20. studenoga 2020. - Tvrtka Toyota, partner Hrvatskog i Međunarodnog olimpijskog odbora za mobilnost, dobitnica je nagrade Safetybest 2020 za doprinos sigurnosti u prometu. Nagradu dodjeljuje stručno povjerenstvo udruge Autobest, u čijem su sastavu predstavnici europskih automobilskih medija iz čak 31 države, a Toyota ga je zaslužila za ugradnju središnjih zračnih jastuka u novi Yaris. Ovaj važan sigurnosni element s novom Toyotom Yaris po prvi put stiže u Europu u automobilu B segmenta.

Najnovijim sigurnosnim rješenjem u jednom od svojih najmanjih automobila, tvrtka Toyota nastavlja demokratizaciju sigurnosne tehnologije. Novi Yaris je prvi Toyotin model opremljen SRS središnjim zračnim jastucima koji su već standardni dio početne razine opreme, a služe sprječavanju sudaranja vozača i suvozača u slučaju bočnog udara u automobil. Zasnovan na novoj platformi GA-B, novi Yaris je dizajniran i razvijen sa svim najnovijim sigurnosnim mjerama, uključujući vrlo snažno i kruto tijelo za najbolju zaštitu putnika.

Također, novi Yaris je prvi Toyotin model koji je opremljen najnovijim te najnaprednijim Toyotinim Safety Sense sustavom (TSS). Povrh svih funkcionalnosti TSS sustava, kao što su sustav predsudarne zaštite (PCS) s urbanom funkcijom i funkcijom prepoznavanja pješaka i biciklista, upozorenja o napuštanju prometne trake (LDA), te radarski prilagodljivi tempomat (ACC), ovaj najnoviji sustav također pruža napredne pomoći vozaču, primjerice - u upravljanju u nužnim situacijama i pri pretjecanju.

Autobestovu nagradu Safetybest Toyota dobiva po drugi put. Prethodno je to bilo 2017. godine za implementaciju Toyota Safety Sense sustava kao standarda u kompletnoj liniji proizvoda.

Novi Yaris stiže u Hrvatsku krajem studenoga 2020. godine, kada će se i naši vozači moći uvjeriti u sve njegove prednosti (izvor: https://newsroom.toyota.eu/toyota-receives-the-2021-safetybest-award/).

 

Čestitamo tvrtki Toyota, partneru hrvatskih olimpijaca i paraolimpijaca za mobilnost, na ovom prestižnom priznanju!