Zagreb, 22. rujna 2015. – Atlas, ponosni sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na zagrebačkom je Sljemenu predstavio je novi katalog „Zima" za predstojeću skijašku sezonu. Atlas time postaje jedini turoperator koji je u ponudu kataloga „Zima" na gotovo 250 stranica uvrstio i aranžmane za popularno zagrebačko skijalište.

Događanju su se sa zadovoljstvom priključili poznati skijaši Natko Zrnčić-Dim i Filip Zubčić koji su se prisjetili svojih skijaških početaka i uloge Sljemena u njihovim skijaškim postignućima. Pod voditeljskom palicom Renate Sopek, predstavnicima medija, prodajnim partnerima i VIP klijentima najavljena je nova zimska sezona, koja će, sudeći po trendovima, biti i više no uspješna.

Nevenka Belančić, voditeljica produkta „Zima" u Atlasu, istaknula je kako je prodaja skijanja u punom jeku, a za neke aranžmane još su na snazi first minute popusti. „Tržište iz godine u godinu mijenja navike te skijanje kupuje znatno ranije no prije.", dodala je gospođa Belančić. Naglasila je i kako je Atlasu izuzetno bitna suradnja sa Sljemenom koje ima znatnu ulogu u promociji skijanja u Hrvatskoj te kako je Atlasov cilj šarolikom ponudom osigurati zimski odmor po mjeri svakog klijenta.

Atlasova zimska ponuda u Austriji, Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj šira je no prethodnih godina, obuhvaća razdoblje od početka prosinca 2015. do početka svibnja 2016. godine, a dodatno je proširena i ponuda skijanja u Italiji.

Trendovi u prodaji
First minute uštede kreću se do 30%, a uključuju i pogodnosti poput besplatnih skijaških karata, posebnih cijena škola skijanja, a većina hotela u ponudi su ski in/ski out. U first minute ponudi najtraženiji je hotelski smještaj, a cijene su u većini slučajeva na nivou prošlogodišnjih. Hrvatski skijaši u najvećoj su mjeri fokusirani na tjedan dana skijanja u godini (dogodine 2.-9.1.2016.). Broj kapaciteta je ograničen i cijela Europa rezervira skijanje jako rano što znači da su kapaciteti zauzeti već od početka svibnja. Hrvatski skijaši navikli su se da ukoliko rezervacije za svoje skijanje obave ranije, ne riskiraju gubitak željenih kapaciteta.

Novosti: Atlas po prvi puta organizira klub u popularnoj destinaciji Zell am See s organiziranom školom skijanja i uz odlične cijene. Unatrag zadnjih 15-tak godina Zell am See je bio destinacija s visokim cijenama, prvenstveno zbog ruskog tržišta koje ima praznike u terminu hrvatskih školskih praznika. Atlas je ovogodišnjom ponudom ostvario cilj - vratiti Zell am See na naše tržište uz prihvatljive cijene, na što su odlično reagirali i partneri na destinaciji.

Otvorenje skijaške sezone u Matreiu, u terminu od 10. do 12. prosinca, uz vrhunsko skijalište, rock koncerte i probne vožnje BMW X DRIVE automobilom za ljubitelje brzina i adrenalina, testiranje najnovijih skija, nudi i brojna dodatna iznenađenja. Osim istočnog Tirola gdje se smjestio Matrei, klijentima je na raspolaganju još 12 Atlasovih klubova u Austriji i Italiji, kao i licencirane škole skijanja za sve buduće velike i male „Kosteliće". Zell am See nudi i popularnu cijenu škole skijanja u iznosu 660 Kn. Školarce koji žele na skijanje sa svojim vršnjacima, umjesto s roditeljima, očekuje poseban program i mnoštvo zabave u Flachau.

Ljubitelje noćnog skijanja očekuje odlična zabava u Kalsu, dok goste u Sillianu očekuje utrka veleslaloma, a ove godine Atlasove klijente očekuje i skijaška poslastica i na domaćem terenu.
„Na Sleme, na Sleme, na Sleme, noga već sama beži..." Atlasov ski tim svakog četvrtka u veljači i ožujku čeka klijente kako bi unaprijedili skijašku tehniku i dobro se zabavili.

Ove godine po prvi puta zasebno je predstavljena ponuda luksuznih skijališta i smještajnih objekata - posebni hoteli, welness centri koji će razmaziti i najzahtjevnije, te gastro priče čiji se okus ne zaboravlja.

Završetak skijaške sezone predviđen je u revijalnom tonu i tradiciji dugoj već 30 godina. Veliko finale i prvosvibanjsko okupljanje u francuskom Val Thorensu ponudit će mnoštvo apres-ski partya, turnir u odbojci, stolnom tenisu i badmintonu, jutarnje skijanje na 3.000 m/nmv i još puno dobre zabave. Važno je napomenuti i kako svi aranžmani uključuju i zdravstveno osiguranje za dodatnu dozu sigurnosti. (atlas/nf)

Kontakt
Atlas d.d.
Nikolina Frklić
Voditeljica korporativnih komunikacija
Tel: 091/4121 110
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.