Zagreb, 3. ožujka 2020. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop priredio je prijam za vodeće dužnosnike Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije (HDOFM). Nazočili su predsjednik Gordan Turudija i tajnik Stjepan Zdenko Brezarić.

Uz najavu izdavanja prigodne poštanske dopisnice, posvećene otvaranju OI u Tokiju, gosti iz HDOFM-a su najavili još jedan vrijedan projekt - filatelističku izložbu, inspiriranu Igrama u Tokiju 1964. i 2020. godine. Zato je i predloženo da otvaranje izložbe (zasad pod nazivom „Sjećanje na OI u Tokiju“) bude na Dan Japana u studenome ove godine, što podrazumijeva i suradnju s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj. 
Izložba bi bila sadržajno obogaćena i motivima iz olimpijskih sportova te poštanskim žigovima s likovima svih osvajača medalja na OI i POI u Tokiju, kao i prigodnim obilježavanjima velikih uspjeha hrvatskih sportaša od strane poštanskih ureda iz država domaćina natjecanja (izlošci Sportske Croatice).

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop i njegov pomoćnik za marketing Ranko Ćetković podržali su prijedloge čelnika HDOFM-a te obećali pomoć u pronalasku adekvatnog prostora za njihovu jesensku izložbu. (hoo/vk)