Hrvatski zbor sportskih novinara 

www.hzsn.hr

 

 HZSN

Predsjednik Jura Ozmec
Glavni tajnik Marijan Bakić


Sjedište
Perkovčeva 2
HR - 10000 Zagreb

 

 

Tel. +385 1 4828333
Fax +385 1 4828332

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rijeka, 18. listopada 2020. - U Rijeci je u 69. godini preminuo jedan od najuglednijih hrvatskih sportskih novinara Orlando Rivetti. Dugogodišnji novinar i kolumnist Novog lista u iznimno plodnoj profesionalnoj karijeri etablirao se kao vodeći kroničar lokalnih sportskih događaja u Rijeci i na Kvarneru, ali i kao jedan od najvažnijih komentatora nogometa i košarke na nacionalnoj razini.

Zagreb, 2. svibnja 2020. - Povodom Svjetskog dana slobode medija (3. svibnja), predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), istodobno i glavni tajnik te rizničar istovrsnog svjetskog udruženja (AIPS), Jura Ozmec, obratio se javnosti pismom, naslovljenim: "Hrvatskom sportskom novinarstvu ima mjesta u vrhu europskog i svjetskoga sportskog novinarstva". Pismo čelnika strukovne udruge iz članstva HOO-a, prenosimo u cijelosti:

Lausanne, 31. prosinca 2019. - Nakon što su hrvatski sportski novinari izabrali sportaše godine u anketi Sportskih novosti, i članovi Međunarodne udruge sportskih novinara (AIPS) proglasili su najuspješnije svjetske sportaš(ic)e u 2019. godini. Na temelju glasova 331 sportskog novinara i novinarki iz 102 države svijeta, među kojima su bili zastupljeni i hrvatski predstavnici, laureati su postali američka gimnastičarka Simone Biles i argentinski nogometaš Lionel Messi.