Hrvatski zbor sportskih novinara 

www.hzsn.hr

 

 HZSN

Predsjednik Jura Ozmec
Glavni tajnik Marijan Bakić


Sjedište
Perkovčeva 2
HR - 10000 Zagreb

 

 

Tel. +385 1 4828333
Fax +385 1 4828332

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Lausanne, 31. prosinca 2019. - Nakon što su hrvatski sportski novinari izabrali sportaše godine u anketi Sportskih novosti, i članovi Međunarodne udruge sportskih novinara (AIPS) proglasili su najuspješnije svjetske sportaš(ic)e u 2019. godini. Na temelju glasova 331 sportskog novinara i novinarki iz 102 države svijeta, među kojima su bili zastupljeni i hrvatski predstavnici, laureati su postali američka gimnastičarka Simone Biles i argentinski nogometaš Lionel Messi.

Zagreb, 11. studenoga 2019. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) priredili su u Zagrebu treći komunikacijski seminar za predstavnike nacionalnih sportskih saveza, županijskih i gradskih sportskih zajednica te drugih udruga i pojedinaca iz sustava sporta. Atraktivne teme: društvene mreže, digitalna fotografija i aktualni trenutak informativnog servisa Sportska Hrvatska - privukle su četrdesetak sudionika, što je i najveći odaziv na komunikacijskim seminarima do sada. Nakon pozdravne riječi glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i predsjednika HZSN-a Jure Ozmeca, o važnosti društvenih mreža u sportu govorila je stručnjakinja za razvoj i upravljanje društvenim mrežama iz prestižne tvrtke Degordian Ana Marija Malić.

Zagreb, 27. lipnja 2019. - Povodom Dana državnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Uredu predsjednice RH na Pantovčaku dodijelila je Povelju Republike Hrvatske Hrvatskom zboru sportskih novinara (HZSN). Povelju Republike Hrvatske primio je predsjednik HZSN-a Jura Ozmec, a uz njega na dodjeli su sudjelovali i glavni tajnik Marijan Bakić i članica Izvršnog odbora HZSN Ivana Lukačić-Krajina.Hrvatski zbor sportskih novinara ove godine obilježava 70 godina postojanja, a predsjednica RH bila je pokrovitelj svečanosti koja je održana točno na dan osnivanja 6. travnja u zagrebačkom Hotelu Westin.