Ispis

Hrvatski Veleposlanik u Rimu Tomislav Vidošević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak održali su 13. rujna 2006. u...

Hrvatski Veleposlanik u Rimu Tomislav Vidošević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak održali su 13. rujna 2006. u veleposlanstvu u Rimu prijem za zastupnika u talijanskom Parlamentu Maria Pescantea, povodom njegova odlaska s funkcije predsjednika Europskih olimpijskih odbora (EOO). Tom prigodom su Pescanteu izrekli zahvalnost na sveukupnoj podršci HOO-u i kvalitetnoj međusobnoj suradnji u razdoblju dok je bio na čelu EOO-a. Prijemu su nazočile i osobe iz talijanskog društvenog i političkog života.

Tijekom dana predstavnici HOO-a imali su sastanak i s predsjednikom Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovannijem Petrucciem i glavnim tajnikom Raffaeelom Pagnozziem gdje su razgovarali o suradnji dvaju olimpijskih odbora te o kandidaturi grada Rijeke za Mediteranske igre. Predsjednik CONI-a Petrucci obećao je punu potporu Rijeci u njezinu nastojanju za dobivanjem organizacije Mediteranskih igara 2013. godine. Podsjetimo, u konkurenciji za domaćinstvo MI-a su još i grčki grad Volos te turski Mersin.