U nazočnosti predsjednika Sabora RH Vladimira Šeksa, potpredsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i izaslanika predsjednika RH Stjepana Mesića Željka Mataje, u zagrebačkom hotelu Westin u nedjelju 10. ru...

U nazočnosti predsjednika Sabora RH Vladimira Šeksa, potpredsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i izaslanika predsjednika RH Stjepana Mesića Željka Mataje, u zagrebačkom hotelu Westin u nedjelju 10. rujna 2006. godine, svečanom sjednicom Vijeća svečano je obilježena 15. godišnjica osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora. Na osnivanje HOO-a podsjetio je prvi predsjednik i danas počasni predsjednik HOO-a te član MOO-a Antun Vrdoljak rekavši:

"Gledajući naše malo izaslanstvo u Albertvillu nisam mogao zamisliti da će naša Hrvatska desetak godina kasnije osvajati zlata na zimskim olimpijskim igrama. Neobično sam ponosan na sve uspjehe hrvatskih sportaša i činjenicu da su u ratnim godinama sportaši bili prvi i najveći promicatelji mlade hrvatske države." Sadašnji predsjednik HOO-a Zlatko Mateša tom prigodom je rekao: "Hrvatski olimpijski odbor prošao je u ovih 15 godina kroz izuzetno zanimljivo razdoblje, a svi se sjećamo ratnih godina i borbe za priznanje, prosvjeda preminulog Dražena Petrovića i Stojka Vrankovića ispred zgrade Ujedinjenih naroda, hrvatskog grba na traci oko glave Gorana Ivaniševića do današnjih dana i medalja Janice i Ivice Kostelića. Danas možemo uživati u normalnom okruženju gdje je sport zadovoljstvo, a naša jedina briga jest kako osigurati sve potrebno da se nastave uspjesi hrvatskih sportaša."

Na svečanoj sjednici Vijeća bio je nazočan i predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Patrick Hickey odavši priznanje hrvatskih sportskim uspjesima: "Divio sam se dosezima obitelji Kostelić, preminulog Dražena Petrovića, hrvatskim nogometašima na SP-u u Francuskoj 1998. godine, Goranu Ivaniševiću i Davis Cup reprezentaciji, ali i činjenici da ste poslali svoje sportaše na ZOI 1992. u Albertvillu samo 22 dana nakon priznanja od strane MOO-a. Hrvatskom sportu i Hrvatskom olimpijskom odboru u budućnosti želim još puno uspjeha i vrhunskih rezultata." Posebna priznanja dodijeljena su prvom sazivu Vijeća HOO-a i Inicijativnom odboru za osnivanje HOO-a, kao i sportašima osvajačima olimpijskih odličja u razdoblju od 1992. do 2006. godine.