Članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, na 25. redovnoj sjednici održanoj u subotu 9. rujna, verifikacijom Pravilnika o izboru i proglašenju najboljeg perspektivnog sportaša i sportašice te eki...

Članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, na 25. redovnoj sjednici održanoj u subotu 9. rujna, verifikacijom Pravilnika o izboru i proglašenju najboljeg perspektivnog sportaša i sportašice te ekipe mlađih dobnih kategorija, ustanovili su nagradu koja nosi ime proslavljenog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Nagrada 'Dražen Petrović', koja će se sastojati od pisane povelje i novčane nagrade, dodjeljivat će se najboljim perspektivnim mladim sportašima, a njihov izbor obavljat će odbor koji će činiti tri člana Hrvatskog kluba olimpijaca, tri člana Hrvatskog zbora sportskih novinara, tri člana Vijeća HOO-a i jedan član dnevnih sportskih novina Sportske novosti. Za predsjednika Odbora, na sjednici je jednoglasno imenovan bivši 'vatreni', a danas predsjednik Uprave Sportskih novosti Zvonimir Boban.

Vijeće je jednoglasno donijelo odluku o imenovanju Igora Merlina za atašea hrvatske olimpijske delegacije za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Igor Merlin ima višegodišnje radno iskustvo u Veleposlanstvu RH u Kini, a u rangu atašea je obavljao poslove kulture, sporta znanosti i obrazovanja čime je ostvario kontakte u Kineskom olimpijskom odboru, kineskoj državnoj Upravi za sport i BOCOG-u. Odlukom Vijeća, Snježana Pejčić (streljaštvo) uvrštena je u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata, dok je Filip Ude (gimnastika) uvršten u kategoriju potencijalnih "A" kandidata. Boksač Mirsad Ahmeti, triatlonac Zvonko Čubrić te jedriličari Ivan Kljaković Gašpić i Milan Vujasinović uvršteni su u kategoriju potencijalnih "B" kandidata.

U Individualni program posebne skrbi o mladima HOO-a na osnovu rezultata i odlukom Vijeća uvršteni su jedriličari Fran Peručić i Marko Pereša, tenisačice Ajla Tomljanović i Andrea Konjuh te veslači Marin Mladinić, Sven Bohnec i David Šain, tako da program sada broji 90 korisnika. U drugi razvojni program HOO-a, Angažiranje trenera, uvršteni su izbornik ženske odbojkaške reprezentacije Nenad Komadina, koji je na tom mjestu zamijenio dosadašnjeg izbornika Ivicu Jelića, trener seniorske i juniorske kuglačke reprezentacije Željko Petrović te trener u skokovima u vodu Anamarija Kurjaković.