ZAGREB, 18. ožujka 2013. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) otvorilo je na 7. tematskoj sjednici održanoj 18. ožujka 2013. raspravu o pristupanju izradi strategije sporta u Republici Hrvatskoj te je utvrdilo postupke i nositelje pojedinih aktivnosti.


ZAGREB, 18. ožujka 2013. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) otvorilo je na 7. tematskoj sjednici održanoj 18. ožujka 2013. raspravu o pristupanju izradi strategije sporta u Republici Hrvatskoj te je utvrdilo postupke i nositelje pojedinih aktivnosti. Ovim opsežnim zadatkom HOO će dati svoj doprinos izradi nacionalnog programa sporta koju je pokrenulo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Na redovnoj sjednici Vijeće je donijelo odluke o daljnjoj racionalizaciji troškova poslovanja HOO-a obzirom na gospodarske uvjete u okruženju, a s ciljem nesmetanog funkcioniranja članova HOO-a i svih sportova.

Na listu trenera čiji rad sufinancira HOO-a uvršten je kao vrhunski B trener Vjekoslav Kobešćak, trener vaterpola i pomoćni trener vaterpolske reprezentacije na OI London 2012., a kao treneri mlađih dobnih kategorija uvršteni su Hrvoje Hrestak, trener muške juniorske vaterpolske reprezentacije te Nikola Horvat, izbornik teniske juniorske reprezentacije.

Novi korisnici Razvojnih programa HOO-a su tenisač Borna Ćorić (Program II/1) te bobist Slaven Krajačić, koji postaje potencijalni B olimpijski kandidat u Zimskom olimpijskom programu, i to kao zamjena za Igora Marića. Zimskim olimpijskim programom za ZOI Soči 2014. HOO trenutno podupire 22 sportaša.