Ispis

Zagreb, 21. lipnja 2011. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša sazvao je 26. redovnu sjednicu Vijeća koja će se održati 28. lipnja 2011. u sjedištu HOO-a. Teme sjednice su završne pripreme za višesportske priredbe i olimpijske događaje koji slijede u ljetnom razdoblju. Među njima su ljetni Europski olimpijski festival mladih (EYOF) u srpnju u Trabzonu u Turskoj od 23. do 30. srpnja, Međunarodni olimpijski kamp mladih u Liptovsky Mikulasu (Slovačka), od 5. do 10. srpnja, te ljetna Univerzijada u Shenzenu (Kina) koja će se održati od 12. do 22. kolovoza 2011.

Zagreb, 21. lipnja 2011. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša sazvao je 26. redovnu sjednicu Vijeća koja će se održati 28. lipnja 2011. u sjedištu HOO-a. Teme sjednice su završne pripreme za višesportske priredbe i olimpijske događaje koji slijede u ljetnom razdoblju. Među njima su ljetni Europski olimpijski festival mladih (EYOF) u srpnju u Trabzonu u Turskoj od 23. do 30. srpnja, Međunarodni olimpijski kamp mladih u Liptovsky Mikulasu (Slovačka), od 5. do 10. srpnja, te ljetna Univerzijada u Shenzenu (Kina) koja će se održati od 12. do 22. kolovoza 2011. Vijeće će raspraviti prijedlog promjena u pravilima o sufinanciranju trenera, izmjenama i dopunama liste kandidata za Olimpijske igre u Londonu 2012. i liste korisnika razvojnih programa HOO-a. Za izbor kandidata za dodjelu Nagrade „Dražen Petrović“ koju je HOO ustanovio 2006., Vijeće će odlučiti o sastavu Odbora i proceduri dodjele.

 

Vijeće će također razmatrati izvješće o sudjelovanju na 2. međunarodnom forumu o sportu za mir i razvoj održanome u Ženevi, 1o i 11. svibnja ove godine, te preporuke upućene dionicima olimpijskog pokreta. Drugo je izvješće Komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje Europskih olimpijskih odbora (EOO) čiji je član olimpijka Danira Bilić Nakić, voditeljica odbora za olimpizam i olimpijsko obrazovanje pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji (HOA). Izvješće o napretku Sportske televizije čiji se dio programa od danas može pratiti u multimedijskom kutku www.hoo.hr , dat će Komisija za digitalizaciju i nove medije. Sjednica Vijeća počinje u 11 i 30. (hoo/rj)