Troškovi projekta OI Peking 2008., kao i druga multisportska natjecanja, planirat će se na razini redovnog programa nacionalnih sportskih saveza sve do OI 2008. Novost u metodici planiranja primje...

Troškovi projekta OI Peking 2008., kao i druga multisportska natjecanja, planirat će se na razini redovnog programa nacionalnih sportskih saveza sve do OI 2008. Novost u metodici planiranja primjenit će se već u postupku izrade programa rada HOO-a za 2006. godinu, najavio je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop na sastanku s glavnim tajnicima nacionalnih sportskih saveza u utorak, 27. rujna. Predsjedavajući skupu tajnika nacionalnih sportskih saveza, uz pomoćnicu za pravne poslove Biserku Vrbek, te direktore Ureda za nacionalne sportske saveze, mr.sc. Sinišu Krajača, Ureda za olimpijski program, mr.sc.Damira Šegotu i Informacijskog centra Krešimira Raosa, glavni tajnik HOO-a Josip Čop najavio je predstojeće zajedničke zadaće, od kojih je za ključne istaknuo dopunu pravilnika o angažiranju vrsnih, vrhunskih trenera i trenera za mlade športaše, doradu pravilnika o kategorizaciji sportaša te proširenje programa induvidualne skrbi mladih na ekipe i/ili ekipne sportove.

Naredni zadatak u planiranju programa sporta 2006. godine je i školovanje i usavršavanje stručnih kadrova koji će nacionalni sportski savezi odraditi u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom. Tajnici nacionalnih sportskih saveza pozvani su na kooperativnost i u izradi prijedloga pravilnika o sufinanciranju velikih multisportskih priredaba u kojima su nacionalni sportski savezi sudionici ili organizatori i domaćini. Pomoćnica za pravne poslove Biserka Vrbek upoznala je tajnike s novinama u poreznom postupanju a prema novom pravilniku o porezu na dohodak koji je na snazi od kolovoza ove godine i prema kojem je za sportske stipendiste iznos do 1600 kuna neoporeziv.

U ovom postupku Hrvatski olimpijski odbor obvezuje se članicama podastrijeti podatke o svojim stipendistima kao što su to obveze i sportskih udruženja predviđenih novim pravilnikom. Biserka Vrbek dala je i kratki osvrt na zajedničko ugovaranje dopunskog zdravstveno osiguranja sportaša te o promjenama iz Zakona o javnoj nabavi koje su na snazi od 1. listopada 2005. godine.