Zagreb, 14. prosinca 2021. - U Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu održan je Kolegij tajnika nacionalnih sportskih saveza i stručnih službi Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Predsjedavao je glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, kojem su u informiranju nazočnih tajnika NSS-a asistirali pomoćnici i drugi djelatnici iz gotovo svih HOO-ovih službi. 

U osvrtu na financijsku situaciju u 2021. godinu mogla se čuti informacija o stabilizaciji stanja, nakon kraćeg poremećaja dinamike isplate novčanih sredstava iz državnog proračuna. Priopćeno je i da HOO ima dovoljno financijskih sredstava za pokriti sve obveze do kraja kalendarske godine. Izražen je i optimizam za Financijski plan HOO-a za 2022. godinu, čiji je inicijalni prijedlog 218,5 milijuna kuna, a prezentirana je i nova Uputa za financijsku realizaciju programa NSS-a. 

Nakon što je prihvaćen na 25. sjednici Vijeća HOO-a, Projekt OI Pariz 2024., koji je izradio Olimpijski program HOO-a, izazvao je veliku pozornost i na Kolegiju tajnika. Ipak, središnji dio kolegija bio je u znaku teme o razvojnim programima, tijekom koje je predstavljen i novi HOO-ov program Olimpijske nade, te predstavnicima NSS-a uvijek zanimljive izmjene i dopune Pravilnika o kategorizaciji sportaša. 

Nazočnih tridesetak operativaca NSS-a dobilo je informaciju i o potpisanom sporazumu za realizaciju projekta "Glas žena u sportu" te o mogućnostima testiranja i cijepljenja sportaša. (hoo)